В університеті розпочалися заняття для слухачів курсів первинної професійної підготовки працівників підрозділів кіберполіції. Понад 130 представників майже з усіх областей України будуть опановувати нові для себе спеціальності агента інформаційних технологій або інспектора кіберполіції.

Під час зустрічі зі слухачами курсів ректор університету полковник поліції Валерій Сокуренко наголосив, що  злочинність не має кордонів і національних ознак і порушення у сфері інформаційних технологій набувають обертів. Для протидії цьому явищу необхідні фахівці високої кваліфікації. Харківський національний університет внутрішніх справ першим серед навчальних закладів системи МВС України у 1994 році відкрив факультет для підготовки спеціалістів у сфері ІТ-технологій. Тому в університеті є і відповідна навчальна база, і науково-педагогічний склад. Валерій Сокуренко закликав слухачів зосередитися на навчанні й дотримуватися дисципліни.

Перший проректор університету Олександр Головко підкреслив, що в університеті постійно проходять підготовку фахівці для патрульної служби поліції різних регіонів України. Сьогодні в університеті навчаються представники Луганської та Донецької областей, але нинішній набір слухачів – майбутніх фахівців підрозділів кіберполіції – перший. Тому, як зазначив перший проректор, за період навчання необхідно не тільки набути необхідних знань, але й налагодити добрі людські стосунки, які допоможуть у подальшому професійному становленні, адже фахівців такого класу в Україні небагато. Також Олександр Головко зазначив, що за бажанням слухачі курсів можуть отримати в університеті за один рік другу вищу освіту за спеціальностями «Право», «Психологія» або «Фінанси». Така можливість є, тому варто нею скористатися для підвищення свого професійного рівня.

 

ВЗГ ХНУВС