У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся День відкритих дверей. Традиційно у цей день навчальний заклад відвідали учні старших та випускних класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, представники коледжів Харкова, області та інших регіонів України.

Разом із батьками та вчителями юнаки і дівчата ознайомилися з університетом – відвідали музей, аудиторії, навчальні полігони, спортивні зали, майданчики, де проходять заняття, гуртожитки, оглянули територію навчального закладу.

Звертаючись до юнаків і дівчат, ректор університету полковник поліції Валерій Сокуренко зазначив, що сьогодні органи внутрішніх справ реформуються і колектив навчального закладу бере активну участь у цьому процесі. «В університеті готують фахівців для всіх підрозділів поліції, але головним є виховання справжнього громадянина нашої держави. Вчити молодь патріотизму необхідно спираючись на славні українські традиції, і ми дотримуємося цих принципів у своїй роботі», – зазначив Валерій Сокуренко. Також ректор розповів про спеціальності, за якими навчають в університеті майбутніх правоохоронців і зазначив, що у Харківському національному університеті внутрішніх справ робиться усе для того, щоб залучити на навчання найкращих випускників шкіл і виховати найкращих поліцейських.

Директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, яка також взяла участь у заході, зазначила, що керівництво університету запропонувало дуже незвичайний формат Дня відкритих дверей і творчо підійшло до організації та проведення цього заходу. «Тож вийшло змістовно, цікаво і весело, і навчальний заклад, який завжди був популярним серед молоді, від цього тільки виграв», – додала директор департаменту.

Серед тих, хто відвідав День відкритих дверей, були і студенти Національного фармацевтичного університету. За словами доцента кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Андрія Семенова, нинішня молодь серйозно замислюється над отриманням другої вищої освіти. «Саме тому ми тут, – говорить кандидат медичних наук Андрій Семенов. Ми хочемо побачити цей університет зсередини, придивляємося, і нам тут усе подобається».

За словами курсантів, які вже навчаються в університеті, такі заходи є корисними і цікавими не тільки для майбутніх абітурієнтів, але й для тих, хто уже визначився із професією. «Сьогодні в університеті багато нових облич. Юнаки і дівчата можуть не тільки ознайомитися з тим, які в університеті є факультети та спеціальності, але й долучитися до тих традицій, які склалися у навчальному закладі, – говорить курсант 2-го курсу факультету № 1 Лілія Ванівська. – Буду дуже рада, якщо хтось із школярів вирішить вступати до нашого університету. Я навчаюся тут другий рік і мені дуже подобається».

«Святкування Масляної  разом із проведенням Дня відкритих дверей, на мій погляд, є дуже вдалим поєднанням, – говорить курсант 2-го курсу факультету № 1 Ярослав Синяк. – Хлопці і дівчата повинні бачити, що майбутній правоохоронець повинен не тільки опановувати професію, але й бути справжнім патріотом своєї держави, шанувати національні традиції».

Майбутні абітурієнти не тільки пригощалися млинцями, варениками, кулішем – усім, чим за давньою народною традицією пригощаються на Масляну, але й стали як уболівальниками, так і учасниками спортивного свята. Збірні команди факультетів університету, ліцею «Правоохоронець», «Кадетського корпусу», Харківської гімназії «Освіта» № 178 змагалися у перетягуванні канату, гімнастичної палиці, гирьовому спорті, брали участь в естафеті з бігу у мішках та з м’ячем.

Також відвідувачі взяли участь у веселих конкурсах і за стародавнім обрядом проводів зими запалили солом’яне опудало.

 

ВЗГ ХНУВС