Радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Консультативної місії Європейського Союзу Мулазім Озтюрк (громадянин Нідерландів) провів два бінарних заняття на тему «Взаємодія поліції з громадою» для курсантів групи 401 факультету № 1 та групи 204 факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Спікер ознайомив присутніх зі змістом презентації на тему «Взаємодія поліції з громадою» та зазначив, що безпека громадян визначається як «право всіх людей, які живуть, працюють або відвідують місто, селище, село, жити буденним життям без страху чи ризику зазнати шкоди чи каліцтва, і спільна відповідальність місцевих органів влади та всіх інших людей у громаді для забезпечення такої можливості».

Здобувачі вищої освіти ХНУВС активно брали участь в обговоренні теми. Наприкінці лекції було продемонстровано відеосюжет, присвячений питанням довіри населення до поліції. Спікер зауважив, що на сьогоднішній день це питання залишається актуальним, і рівень довіри суспільства до поліції потребує покращення.

Проведення бінарних занять із залученням представників правоохоронних органів іноземних держав сприяє інтеграції освітнього процесу до Європейського освітнього простору та дозволяє здобувачам вищої освіти отримати нові знання з метою подальшої імплементації в навчальну та наукову діяльність.

ВЗГ ХНУВС