У рамках заходів, присвячених Всеукраїнському тижню права, студенти-консультанти юридичної клініки «Правова допомога» Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ стали учасниками тренінгу «Правовий лабіринт: від теорії до практики».

До запланованого заходу були залучені також консультанти юридичних клінік «Довіра» Сумського національного аграрного університету та Сумського державного університету. Мета тренінгу - налагодження комунікацій та напрацювання контактів між студентами різних закладів вищої освіти Сумщини.

У першому модулі тренінгу відбулася презентація основних напрямків діяльності системи безоплатної правової допомоги, якими мають володіти студенти юридичних факультетів. Молодь поінформували про отримання громадянами як первинної, так і вторинної правової допомоги в різних містах та районних центрах Сумської області.

Тренерки – юристка Регіонального центру БВПД у Сумській області Яна Кравець та фахівчиня Сумського місцевого центру БВПД Олена Бондар приділили значну увагу таким елементам, як тімбілдінг та самопредставлення, які провели в ігровій формі, щоб спонукати до спілкування студентів із різних закладів вищої освіти.

У практичній частини тренінгу його учасники взяли участь у грі «Життєва ситуація» у форматі питання-відповідь, а також у двобої капітанів команд. Завершився захід ситуативною грою «Правова консультація».

Студенти юрклінік мали змогу дізнатися не тільки про основи інтерв’ювання, а й на практиці поринути в консультування клієнта. Тренери запропонували п’ять ситуаційних кейсів, з якими громадяни звертаються до центрів та бюро правової допомоги. Кейси стосувалися наступних категорій: внутрішньо переміщені особи, малозабезпечені сім’ї, учасники бойових дій, особи з інвалідністю та боржники по аліментах. Студенти отримали практичний досвід консультацій та рішень із проблемних питань.

Сумська філія ХНУВС