Напередодні професійного свята юристів відділом соціально-гуманітарної роботи було підготовлено нову музейну виставку та проведено її презентацію для груп курсантів факультету № 1. Разом зі своїми підопічними були присутні куратори груп: викладачі кафедри кримінального процесу та досудового розслідування Ірина Нечаєва, Тетяна Кузуб та Інна Строк. Музейна лекція супроводжується відеоматеріалами та слайд-шоу і розповідає про тих, хто закладав основи і традиції сучасної юридичної слави Харкова. Лекції за цією тематикою проводитимуться з 6 по 8 жовтня для курсантів і студентів, які навчаються за спеціальністю «Право».

Виставка до Дня юриста «Зі скарбів Феміди» є доступною для огляду і знаходиться поруч із приміщенням музею. Її матеріали наочно демонструють спадкоємність кращих вітчизняних наукових традицій правознавства, згадують відомих юристів дорадянської доби, спадщина та діяльність яких сьогодні продовжує бути актуальною, гідної уваги і наслідування молодою зміною нашого університету.

Лекція та виставка підкреслюють особливу роль професії юриста у будь-які часи, необхідність міцного морального підґрунтя для цієї відповідальної діяльності, яка у небайдужих руках стає одним із дієвих інструментів суспільного розвитку.

Заходи проводяться згідно з карантинними нормами.

Директор музею Андрій Прохоров