Доцентка кафедри соціології та психології, кандидатка біологічних наук Олена Шахова взяла участь у роботі ІV Міжнародної наукової конференції «Інформаційні та інноваційні технології в XXI столітті» та виступила з доповіддю на тему «Innovations in Higher Educationasan Answer to the Challenges of the Modern World» (Інновації у вищій освіті та відповіді на виклики сучасного світу). Конференцію, що проходила на платформі GoogleMeet, було організовано Вищою технічною школою у м. Катовіце (Польща).

У своїй доповіді Олена Шахова проаналізувала основні сучасні світові тенденції щодо інновацій в освіті, окреслила інноваційні моделі навчання та освітні технології, розглянула основні характеристики педагога-новатора та відмітила перепони на шляху втілення інновацій в освіту.

Викладачі українських і європейських вишів обговорили проблеми впровадження новітніх технологій навчання, раціонального і доцільного використання цифрових інструментів. 

Всі учасники конференції підкреслили важливість і своєчасність означеного наукового заходу, його масштабність, наукову і практичну спрямованість. Великого резонансу викликало обговорення актуальних проблем розробки і застосування інформаційних та інноваційних технологій у різних галузях науки і техніки, сфер життєдіяльності людей. 

За результатами конференції академічним видавництвом польського вишу буде видано колективні монографії, які матимуть ISBN польського наукового видавництва та будуть розміщені на сайті «Вищої технічної школи в Катовіце».

ВЗГ ХНУВС