Викладачі-куратори кафедри соціальних та економічних дисциплін ХНУВС – Вікторія Гончарова, Олександра Головко, Андрій Дядін, Олександр Мошенський та Наталія Павленко провели тематичну лекцію для курсантів факультету № 2, присвячену вшануванню пам’яті роковин трагедії Бабиного Яру.

29 вересня 2021 року – 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру, що у Києві. Ця трагічна дата є символом нацистської політики знищення людей в Україні. Бабин Яр – це некрополь для цивільних громадян різних національностей – дорослих, дітей, військовополонених. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943 року Бабин Яр був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади. За весь час німецької окупації у Бабиному Яру було розстріляно понад 100 000 людей, з них приблизно 65 000 – 70 000 євреїв. Подібну трагедію неможливо забути, пам’ять про неї повинен берегти кожен громадянин України.

Курсанти прослухали лекцію та переглянули документальний фільм «Бабин Яр – нові документи». На заході були присутні заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 2 Сергій Гіренко та завідувач кафедри соціальних та економічних дисциплін Сергій Ткаченко.

ВЗГ ХНУВС