Доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Василь Корнієнко провів бінарне заняття на тему «Особливості тактики проведення окремих слідчих дій» разом із слідчим Павлоградського райвідділу ГУНП в Дніпропетровській області капітаном поліції Олександром Тарасенком. Під час заняття курсанти отримали інформацію від практичного працівника стосовно особливостей роботи слідчого на місці події, тактичні прийоми виявлення, фіксації та документування слідів кримінального правопорушення, зокрема біологічного походження.

Під загальним керівництвом викладача та слідчого здобувачі освіти складали протокол огляду комп’ютерної техніки та периферійних пристроїв. Це провідна слідча дія, що пов’язана із розслідуванням злочинних порушень у сфері використання електронно-обчислювальної техніки. Мова йшла про незаконне втручання в діяльність комп’ютерних систем та інших видів кіберзлочинів.

Наприкінці практичного заняття слідчий Олександр Тарасенко провів додаткові консультації з актуальних практичних питань правового та техніко-криміналістичного супроводження кримінальних розслідувань.

ВЗГ ХНУВС