Заступниця директора наукової бібліотеки Харківського національного університету внутрішніх справ Олена Світлакова взяла участь в онлайновому форматі XIІ Львівського міжнародного бібліотечного форуму, який проходив у межах 28-го BookForum. Цьогорічна тема Бібліофоруму: «Бібліотека ‒ вимір незалежності».

Форум є головною подією року для всієї професійної спільноти і найпопулярнішим місцем зустрічі керівників і провідних фахівців бібліотек, науковців, викладачів закладів вищої освіти, видавців, авторів, читачів, провайдерів інформаційних послуг, членів і партнерів Української бібліотечної асоціації. Цього року у заході взяли участь фахівці Національної бібліотеки Німеччини та керівник програми «Американські центри» Посольства США в Україні.

На форумі обговорювалися питання бібліотечного внеску у незалежність України, зміни парадигми сучасної бібліотеки, адвокаційного досвіду тощо. Велися дискусії щодо промоції читання, впливу читання на формування ідентичності, створення бібліотеками простору і навичок читання, популяризації книги та ін. Висвітлювалися питання щодо трансформації бібліотек у сучасні хаби цифрової освіти, а саме – як бібліотеки стали стратегічним партнером проєкту «Дія. Цифрова освіта», питання професійної інформаційно-бібліотечної освіти та медійної грамотності. Окремо обговорювалися питання навчання впродовж життя та ролі бібліотек у цьому.

Під час форуму його учасники обмінялися інноваційним досвідом з українськими та іноземними колегами. Велика увага була приділена співпраці бібліотек і видавців у межах державних програм поповнення бібліотечних фондів і видання соціально значущої літератури.

ВЗГ ХНУВС