Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у першій зустрічі консорціуму проєкту Горизонт 2020 NOTIONES «Взаємодія мережі розвідки та безпеки зі суб’єктами промисловості та науки».

Проєкт має на меті: побудувати мережу практиків зі служб безпеки та розвідки держав-членів ЄС та Асоційованих країн та здійснювати підтримку потреб служб безпеки та розвідки країн-членів та Асоційованих країн для подальшого програмування досліджень безпеки. Для реалізації цих вимог консорціум NOTIONES включає 15 практичних підрозділів з військової, цивільної, фінансової, судової, місцевої, національної та міжнародної поліцій з дев’яти країн-членів ЄС та шести Асоційованих країн. Координатор з питань науки і техніки NOTIONES є одним із 50 членів ESRAB та 64 членів ESRIF. Це два комітети, яким Європейська Комісія доручає окреслити свою політику фінансування, пов'язану з програмуванням досліджень безпеки. Окрім цього, до консорціуму NOTIONES входять п’ять партнерів PYTHIA та SOLOMON (Z&P, EXPSYS, ICSA, BDI, LESO) – проєктів, що визначають програми оборонних досліджень EDA/EC. Рекомендації, сформульовані після реалізації проєкту, будуть синтезовані до специфікацій та надані європейським представникам промисловості та науки. Вони забезпечать відчутні переваги для організацій, що займаються розвідкою та безпекою. Результати проєкту NOTIONES, що триватиме п’ять років, будуть представлені широкому розвідувальному співтовариству на семінарах та конференціях і сприятимуть визначенню подальших досліджень у напрямі безпеки та розвідки.

Харківський національний університет внутрішніх справ здійснюватиме оцінку інформаційного забезпечення українських правоохоронних органів, розробку рекомендацій щодо захисту від злому в операційних системах, браузерах, додатків та окремих програмних продуктів; буде розповсюджувати досвід міжнародного співробітництва правоохоронних органів у галузі інформаційних технологій, захисту даних та боротьби з кіберзлочинністю; братиме участь у розробці проєктів нормативно-правових актів, що регулюватимуть цю сферу; здійснюватиме фундаментальні та прикладні дослідження щодо організації навчального процесу у вищих навчальних закладах, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ України.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101021853.

ВЗГ ХНУВС