У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися тренінги з питань безпеки журналістів для представників ЗМІ різних регіонів України. Захід організовано спільно з Харківським прес-клубом.

До університету прибули 23 представника мас-медіа Сумської, Полтавської, Харківської, Донецької та Луганської областей. Відкрили захід ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та перший проректор полковник поліції Дмитро Швець. Ректор підкреслив важливість роботи медійників в об’єктивному та неупередженому висвітленні подій, а також наголосили на дотриманні правил особистої безпеки під час роботи в небезпечних умовах. Ректор зазначив, що викладачі університету проведуть змістовні майстер-класи, побажав учасникам тренінгу нових, корисних знань та плідної роботи.

Програма тренінгу розрахована на два дні. Перший день присвячений темі «Безпека журналіста під час масових заходів та в зоні бойових дій». Тема другого дня занять – «Надання першої домедичної допомоги за стандартами міжнародної програми BLS (basic life support)».

ВЗГ ХНУВС