З нагоди вшанування пам’яті жертв, розстріляних у Бабиному Яру, наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ презентує університетській спільноті книжково-ілюстративну експозицію «80 років пам’яті: забуттю не підлягає».

Експозиція розповідає про найтрагічніші сторінки історії – Бабин Яр – один з найжахливіших символів Голокосту на українській землі. Бабин Яр став місцем масових розстрілів мирного населення і радянських військовополонених, євреїв та ромів, а також партійних і радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Наприкінці вересня 1941 року протягом двох днів нацисти розстріляли тут майже 34 тисячі київських євреїв. До 1943 року було розстріляно близько 200 тис. людей.

Трагедія Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу такі скорботні події не мають терміну давності

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, Голокосту – це попередження для людства, і український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті.

Університетська бібліотека запрошує ознайомитися з тематичною експозицією.

ВЗГ ХНУВС