За ініціативи Школи наукового лідерства відбулася презентація міжнародних можливостей для курсантів 2 та 3 курсів факультету № 1 ХНУВС.

Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда у своєму вступному слові зазначив, що у сучасному світі програми міжнародного молодіжного обміну, міжнародні конкурси та гранти набувають значного розвитку. Колектив Школи активно долучається до таких заходів як у форматі поїздок до іноземних країн, так і онлайн – з комп'ютера або смартфону.

Начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко наголосила на підтримці міжнародних обмінів з боку керівництва університету, розповіла про актуальні можливості для здобувачів освіти, зокрема проходження онлайн-курсів на платформі Cepol, участь у курсі Левітт Інституту міжнародного розвитку «Критичне мислення та адвокатура як основа вільного суспільства» та інші можливості.

Учасники Школи наукового лідерства Микита Бєлєвцов і Кристина Коваль розповіли про свій власний досвід участі у програмах «Bookmarks vs. Hatespeech» у місті Мотич Лесний у Польщі та «Дізнайся про "Зелені професії"» у місті Реймс у Франції. Курсанти детально описали організаційні умови заходів, а також неповторні емоції, враження, знання, навички та знайомства з іноземними учасниками, які вони отримали під час участі у програмах.

Слухач магістратури факультету № 1 Наталія Расторгуєва під час свого виступу зосередила увагу курсантів на розвитку дебатного руху в університеті, у тому числі дебатах іноземною мовою, актуальних конкурсах у цій сфері.

Заступник декана факультету № 1 з навчально-методичної роботи Владислав Невядовський зазначив, що розвиток міжнародної активності курсантів є одним із пріоритетних напрямів роботи факультету. Владислав Олегович наголосив, що в рамках Школи наукового лідерства курсанти факультету беруть участь у нових всеукраїнських і міжнародних заходах, пропонують нові ідеї у громадській сфері, виходять на міжнародний рівень наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС