У видавництві «Право» вийшла друком монографія професорів університету Олексія Литвинова та Юрія Орлова «Кримінологія «свого» часу: наукові розвідки». Вона стала заключною частиною трилогії, розпочатою у 2019 році книгою «Нариси з кримінології постмодерну» і продовженою у 2020 році книгою «Антипостмодерн: кримінологічні етюди».

Актуальність нового за формою і змістом кримінологічного аналізу соціальних практик постає сьогодні у зв’язку з тими трансформаціями, які відбуваються в соціальній реальності. Вплинувши на характер свого наукового осмислення, вони поставили питання про адекватність змін у кримінологічних теоріях і концептах, розширення відповідних дослідницьких обріїв. Ці зміни зумовлюють якісно нове розуміння стану соціальності, що змінився, і створюють умови для формування «нової» кримінології, що відповідатиме цьому моменту.

Видання буде цікавим для науковців, практичних працівників, викладачів, курсантів, студентів і широкого кола читачів, які цікавляться кримінологічною проблематикою.

ВЗГ ХНУВС