Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб спільно зі старшим інспектором з особливих доручень відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Максимом Петуховим і старшою інспекторкою з особливих доручень відділу чергової служби Катериною Резник провели для здобувачів освіти лекційне бінарне заняття на тему «Організація роботи чергових частин органів Національної поліції України».

Максим Петухов розповів студентам про призначення, правове забезпечення, основні завдання та функції чергової частини Управління патрульної поліції, про організацію служби добового наряду чергової частини, про обов’язки чергового.

Катерина Резник довела до відома слухачів інформацію про діяльність «служби 102» (ІТП «Цунамі»), працівники якої у цілодобовому режимі здійснюють прийняття та реєстрацію повідомлень про правопорушення та інші події за допомогою автоматизованого робочого місця оператора лінії «102». Особливу увагу вона акцентувала на завданнях нарядів патрульної поліції, значенні оперативного реагування патрульної поліції на випадки правопорушень, зверненнях громадян.

Співробітники патрульної поліції також розповіли про вимоги до працівників чергових частин.

Заняття, проведене із залученням працівників патрульної поліції, викликало високу мотивацію, стимулювало творчий пошук студентів. Адже бінарні заняття розвивають аналітичні можливості, мають великий виховний потенціал, допомагають перенести вже сформовані навички та вміння в нові сфери діяльності. Участь практичних працівників поліції підвищила актуальність теми лекційного заняття, зробила його більш цікавим і повчальним.

ВЗГ ХНУВС