Керівництво факультету № 6 разом із Керівником академії Cisco, інструктором, викладачем, спеціалістом вищої категорії Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС Кирилом Котляровим для студентів і курсантів, які навчаються за спеціальністю «Кібербезпека», впроваджується дистанційний курс IT Essentials ("Основи інформаційних технологій") від міжнародної академії Cisco. Навчання проводиться безкоштовно.

Цей курс надає базові знання в області програмного забезпечення і комп'ютерного устаткування, що необхідні для задоволення зростаючого попиту на фахівців-початківців в галузі інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ).

Закінчивши навчання за цією програмою, студенти достеменно знатимуть внутрішні компоненти комп'ютера, зможуть виконувати монтаж комп'ютерних систем, встановлювати операційні системи й усувати несправності за допомогою системних засобів і діагностичного програмного забезпечення. Практичні заняття та інтерактивні інструменти навчання допомагають студентам розвивати навички критичного мислення і навчають вирішувати складні завдання.

Учбові завдання в CiscoPacketTracer, засновані на моделюванні діяльності, сприяють вивченню принципів організації мереж і мережної безпеки та дозволяють студентам експериментувати.

IT Essentials ("Основи ІТ") – це практичний профорієнтований курс, який допомагає студентам розвивати базові професійні навички. Він допомагає підготуватися до початку роботи у сфері ІКТ і до отримання сертифікату COMPTIA A+, який забезпечить конкурентну перевагу на ринку праці та сприятиме кар'єрному росту. Разом із тим, курс є підготовчим до навчальної програми Cisco CCNA.

CISCO – американська транснаціональна корпорація, яка є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання, призначеного для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку. Заснована в 1984 р.

Створена компанією CISCO Мережева академія за 20 років змінила життя понад 10 мільйонів студентів з 180 країн. Вони отримали чудову освіту і технічну підготовку, перед ними відкрилися нові кар'єрні перспективи.

 Після закінчення курсів видається сертифікат Академії.

  1. крок: передати свої дані завідувачу кафедри кібербезпеки та ДАТА-технологій факультету № 6 Гнусову Ю.В.
  2. прізвище, ім’я українською
  3. прізвище, ім’я транслітом, як у паспорті (закордонному паспорті)
  4. адреса електронної пошти
  5. назва курсу
  6. крок: отримати лист-запрошення на пошту для реєстрації в системі  Мережної Академії CISCO, зареєструватися.
  7. крок: зайти під своїм логіном і паролем у систему https://www.netacad.com і вибрати необхідний курс.
  8. крок: почати навчання (вивчення матеріалу, виконання завдань, контрольних робіт, здача іспитів)
  9. крок: після закінчення курсу отримати сертифікат.

Дедлайн до 01 жовтня 2021 року.