Сумська філії Харківського національного університету внутрішніх справ багато років співпрацює із центром медичної допомоги «Клініка, дружня до молоді» Сумської міської ради. Завдяки систематичним інтерактивним зустрічам  із фахівцями КДМ студентська та курсантська молодь закладу вищої освіти обізнана у питаннях формування та збереження свого здоров’я.

У рамках лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя» для студентів-першокурсників провідним фахівцем відділення кадрового забезпечення Ганною Мітітєл було організовано інтерактивну зустріч із фахівцями КДМ щодо статевого та репродуктивного здоров'я. Соціальним педагогом «Клініки, дружньої до молоді» в інтерактивній роботі був використаний ролик Теа consent, озвучений українською  ГО «Жіночі перспективи».

Як зазначила головний лікар КДМ Владлена Концевич, з початком нового навчального року клініка розпочала профілактичну роботу. Головний лікар, зокрема, подякувала керівництву Сумської філії ХНУВС за розуміння необхідності сексуальної освіти для молоді, відповідної до віку та науково обґрунтованої, яку проводять сертифіковані фахівці клініки за програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки України.

Сумська філія ХНУВС