У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Згідно Указу Президента України цей день щороку відзначається 20 лютого. Напередодні цієї дати в усіх аудиторіях навчального закладу заняття для курсантів і студентів розпочалися з виконання державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих. Долучилися до пам’ятних заходів і майбутні поліцейські – слухачі курсів первинної підготовки працівників патрульної поліції міст Северодонецька, Лисичанська, Слов’янська та Краматорська, які проходять підготовку на базі університету. Вони віддали шану подвигу учасників Революції гідності урочистим шикуванням на плацу університету.

Згодом працівники, курсанти, студенти університету взяли участь у реквіємі, присвяченому вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні, переглянули кадри відеохроніки подій, які відбувалися на Майдані у листопаді 2013 року – лютому 2014 року і які сколихнули громадянське суспільство.

До присутніх звернувся ректор університету, полковник поліції Валерій Сокуренко, який зазначив: «Два роки відділяють нас від тих трагічних подій. Кожного дня наш народ  доводить собі й усьому світові, що він по-справжньому гідний слави та свободи. Цей шлях освячений пам'яттю про Героїв Небесної Сотні, повагою до бійців антитерористичної операції, які сьогодні приймають вогонь на себе, захищаючи східні рубежі нашої держави». Він запропонував усім присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та виконати Гімн України.

Курсанти вийшли на сцену із запаленими свічками і винесли портрети загиблих героїв. Після завершення композиції було виконано вірш «Герої не вмирають» і заспівано «Баладу про мальви». Кращим курсантам і студентам університету надали право покласти квіти до пам’ятника борцям за незалежність нашої держави. Вони відвезли корзину з квітами до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

 ВЗГ ХНУВС