У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи, присвячені Дню знань. Керівництво університету, почесні гості, представники науково-педагогічного складу, батьки та рідні курсантів і студентів вишу зібралися на великому плацу, щоб привітати молодь з початком нового навчального року.

Після внесення Прапора університету присутні хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність і незалежність України.

До присутніх звернувся ректор університету член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він привітав присутніх із Днем знань і початком нового навчального року та передав поздоровлення від Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського: «Сьогодні в Україні відзначається свято, яке об’єднує велику спільноту колишніх, сучасних та майбутніх здобувачів освіти та освітян. Це також сімейне свято, адже освічена, талановита та інноваційна молодь є гордістю будь-якої родини. Завдання колективів наших закладів освіти – навчити випускників бути ефективними та ініціативними, використовуючи для цього сучасні досягнення науки і техніки, залучаючи найкращий зарубіжний досвід. Вірю в те, що здібності наших викладачів, їхні наполегливість та фаховість стануть запорукою формування майбутньої еліти правоохоронців нашої країни».

Звертаючись до першокурсників, Валерій Сокуренко зазначив: «Сьогодні, 1 вересня, ви уперше зайдете в аудиторії нашого університету – одні з найкращих серед закладів вищої освіти України. Вас будуть навчати викладачі – професіонали найвищого ґатунку і справжні патріоти нашої України, які мають не лише чудові знання, але й досвід практичної роботи. Від вас необхідні лише старання й наполегливість. Необхідно відвідувати бібліотеки, займатися спортом, вчити іноземні мови.

Сьогодні хороший, теплий, сонячний день. Бажаю, щоб усі дні у вашому житті були саме такими, щоб лихо й біда оминали ваші домівки, щоб рідні й близькі люди були здорові, щоб у сім’ях була злагода! Вірте у свої сили і завжди пам’ятайте, що освіта залишиться з вами на все життя. Це – стрижень, який дасть вам змогу зробити успішну кар’єру.

Ми пишаємося нашими випускниками, які сьогодні працюють в  Офісі Президента, Національній поліції, Генеральній прокуратурі держави, очолюють обласні державні адміністрації, Головні управління Національної поліції в областях тощо. Бажаю досягти своєї мети у житті. Переконаний, що у вас точно все вийде! Служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!».

Член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ 2012–2015 рр., генерал-полковник міліції Сергій Гусаров зазначив: «Керівництво університету у різні роки завжди докладало багато зусиль для розбудови університету, облаштування його території. У нас чудова матеріально-технічна база – сучасні аудиторії, навчально-тренувальні полігони, спортивні зали й майданчики. Ви зробили правильний вибір, обравши для навчання наш університет. Бажаю всім здоров’я, наснаги і наполегливості у навчанні!».

Привітання від Голови Наглядової ради університету, кандидата юридичних наук, доцента Ірини Єфремової передав радник-консультант Микола Пахнін: «Дорогі першокурсники! Вітаю з тим, що ви поповнили велику родину Харківського національного університету внутрішніх справ! Упевнена, що кожен із вас відчуватиме себе не лише частиною славетного колективу університету, а й особистістю, яка вже за декілька років формуватиме європейську правоохоронну систему нашої держави!».

Символічні атрибути навчання «Залікову книжку» та «Ключ до знань» першокурсникам вручили генерали Валерій Сокуренко і Сергій Гусаров. Перший дзвоник ще раз нагадав усім присутнім про початок нового навчального року.

Завершились урочистості виступом колективу художньої самодіяльності університету та курсантського підрозділу барабанщиць.

ВЗГ ХНУВС