У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У заході взяли участь керівний та особовий склад університету, курсанти-першокурсники.

Відповідно до Указу Президента України, 29 серпня визначено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цього ж дня, відповідно до наказу МВС України, вшановується пам'ять працівників органів системи Міністерства внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків, у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час міжнародних операцій з підтримання миру й безпеки.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-захисників і поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям та до меморіальної дошки, встановленої у музеї університету, на честь загиблого на Сході України випускника вишу Дмитра Пругла.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, звертаючись  до присутніх, зазначив: «Сьогодні ми згадуємо усіх, хто загинув, захищаючи суверенітет і цілісність нашої держави, право і закон. На Сході іде війна за те, щоб наша держава існувала на карті світу, щоб вона була незалежною, щоб той голос молодих людей, які в 2014 році вийшли на наші вулиці, площі, обравши саме європейський шлях розвитку, був почутий. І саме від нас залежить, щоб так було. Тому ми повинні навчатися старанно, наполегливо, любити свій народ і бути готовим захистити і нашу державність, і своїх рідних. Сьогодні скорботний і хвилюючий день, але в такі хвилини ми стаємо з вами сильнішими, і перемога точно буде за нами. Слава Україні!».

Завершилися урочистості вокально-хореографічною композицією «Пам’яті героїв….» у виконанні колективу художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС