Сьомий рік поспіль триває війна на Сході України, яка забрала тисячі життів і ще більше зруйнувала людських доль. Пам’ятати усіх, кого ворожі обстріли навіки вирвали з обіймів рідних, – обов’язок кожного українця.

28 серпня під час табірного збору для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено зустріч з учасником бойових дій АТО Сергієм Кознієнко. Сергій віддав служінню народові України більше 10 років, нагороджений медаллю «За військову службу в Україні». Займав різні посади: від міліціонера роти з охорони до командира відділення оперативного взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення, підпорядкованої Управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області.

Учасник АТО поділився  своїми спогадами про трагічний день – 11 липня 2014 року у м. Сіверськ Донецької області.  «Під час руху колонни на виконання бойових завдань, службовий автомобіль зведеного загону працівників Управління Міністерства внутрішніх справ в Сумській області наїхав на замаскований вибуховий пристрій, внаслідок чого стався вибух. Постраждали усі, хто був в автомобілі, а Олександр Ткаченко загинув».

Після зворушливої промови, курсанти вшанували хвилиною мовчання патріотизм, мужність, вірність та героїзм усіх, хто поклав своє життя за єдність і незалежність України.

Під час патріотичного заходу, який пройшов під гаслом «Пам'ять про героїв безсмертна», курсанти переглянули документальний фільм про майора міліції (посмертно) Олександра Ткаченка. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента Олександр нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно). Рішенням Сумської міської ради йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно), а також «Почесний громадянин міста Сіверськ» (посмертно) рішенням Сіверської міської ради.

Сумська філія ХНУВС