З нагоди 165-річчя від дня народження Івана Яковича Франка (1856-1916), видатного українського поета, прозаїка, драматурга, літературного критика, публіциста, перекладача, науковця, громадського і політичного діяча, бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ презентувала особовому складу табірного збору книжково-ілюстративну експозицію «Легенда про вічне життя».

В українській літературі є три сповпи – це Т.Г. Шевченко, Леся Українка та Іван Франко. Упродовж своєї понад 40-літньої творчої активності Іван Франко надзвичайно плідно працював як оригінальний письменник (поет, прозаїк, драматург) і перекладач, літературний критик і публіцист, багатогранний науковець, літературо-, мово-, перекладо- й мистецтвознавець, етнолог і фольклорист, історик, соціолог, політолог, економіст, філософ. Іван Франко залишив дуже велику, культурну спадщину. Його творчий доробок, написаний не лише українською, а й багатьма іноземними мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. За окремими книгами й брошурами було надруковано понад 220 видань, у тому числі понад 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів. Він був одним із перших професійних українських письменників, тобто заробляв на життя літературною працею.

Представлена в бібліотеці книжково-ілюстративна експозиція містить повісті, твори, сонети автора. Усього в бібліотечному фонді налічується близько 50 назв видань Івана Франка. Серед них відомі всім повісті «Захар Беркут», «Борислав сміється», п'єса «Украдене щастя»  та ін.

Бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з книжково-ілюстративною експозицією.

ВЗГ ХНУВС