Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Олексій Сердюк взяв участь у 21-му колоквіумі з транскордонної злочинності «Cross-border Crime: how global can it be?». Господарем заходу в цьому році став поліцейський коледж університету Конгсвінгер (Норвегія). Внаслідок обмежень у зв’язку із пандемією COVID-19, захід відбувався у віртуальному форматі.

Співробітництво науковців ХНУВС з оргкомітетом колоквіуму триває вже десять років. Кожного року колоквіум відбувається в новому університеті Європи. У 2018 році колоквіум було проведено в Харківському національному університеті внутрішніх справ, що істотно сприяло розвитку міжнародних зв’язків між українськими та закордонними науковцями, які відзначили наш високий професійний рівень. Результатом роботи стала публікація за кордоном збірки Харківського колоквіуму у видавництві Eleven International Publishing спільно з видавництвом ХНУВС. Професорів провідних університетів Європи з числа учасників колоквіуму було включено до редакційної колегії наукових журналів Харківського національного університету внутрішніх справ.

Фокус доповідей цього року був націлений на екологічну злочинність та її місце у структурі транскордонної організованої злочинності сучасної Європи. На Норвезькому колоквіумі Олексій Сердюк спільно з керівником колоквіуму – почесним професором Утрехтського університету Петрусом ван Дайном (Нідерланди) та заступником декана факультету гуманітарних та соціальних наук Англія Раскін Університету, керівником магістратури з кримінології, доктором Ганною Марковською (м. Кембридж, Сполучене Королівство) презентували доповідь «Організована еко-злочиність у «зеленій» Україні» (The organisation of eco-crime in «green» Ukraine).

Посилання на веб-сайт колоквіуму з матеріалами минулих років http://www.cross-border-crime.net

Збірка колоквіуму, який проходив у ХНУВС, на університетському репозитарії http://dspace.univd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5795

ВЗГ ХНУВС