У Харківському національному університеті внутрішніх справ стартував перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади. Ректор університету Валерій Сокуренко привітав учасників і зазначив, що конкурсанти повинні докласти усіх зусиль, щоб продемонструвати найкращі результати, адже саме їх як самих гідних обрали представляти свої факультети. А рівень знань, який вони демонструють під час таких конкурсів, впливає на імідж університету, додає йому престижу і підвищує авторитет.

Курсанти та студенти будуть випробовувати свої знання з таких напрямів, як «Правознавство» (голова журі – завідувач кафедри трудового та господарського права Мельник Костянтин Юрійович), «Психологія» (голова журі – професор кафедри соціології та психології факультету № 6 Євдокімова Олена Олександрівна) та «Інформаційна безпека» (голова журі – завідувач кафедри захисту інформації факультету № 4 Гнусов Юрій Валерійович).

Перший, обласний етап, складається з двох турів. Перший тур включає в себе виконання тестових завдань, за результатами яких будуть обрані найкращі десять робіт за кожним напрямом. Їх виконавці і стануть учасниками другого туру, а переможці візьмуть участь у наступному, другому етапі змагань. У числі вищих навчальних закладів України, які будуть приймати учасників ІІ етапу, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (напрям «Правознавство»), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (напрям «Психологія») і Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна (напрям «Інформаційна безпека»).

Ректор побажав успіхів і натхнення конкурсантам. Також він привітав студентів факультету № 6 Анастасію Ярошевську і Романа Мустафаєва, які були визнані найкращою парою у конкурсі до Дня закоханих. 

ВЗГ ХНУВС