Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Сердюк взяв участь у прес-конференції на тему «Імідж міст України: Харків змінюється», що відбулася в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна».

На заході були презентовані результати соціологічних досліджень «Про місто Харків та харків’ян» та «Безпека та довіра», пов’язаних із сприйняттям міста Харкова, важливою складовою якого є безпека.

Як зазначив науковець, моніторингове дослідження «Безпека та довіра» реалізується з 2013 року Харківським національним університетом внутрішніх справ (науково-дослідною лабораторією з проблем протидії злочинності) спільно з Соціологічною асоціацією України та Головним управлінням Національної поліції в Харківській області за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в межах комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області.

За результатами моніторингового дослідження «Безпека та довіра» Харків вважається найбільш безпечним містом для проживання.

Результати дослідження «Безпека та довіра» за посиланням: https://doi.org/10.32631/sf2020

Відео прес-конференції можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/q3zlrgrAyp0

ВЗГ ХНУВС