Науковці університету – старша викладачка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко і доцент кафедри іноземних мов факультету № 1, кандидат філологічних наук Олег Гончарук – долучилися до написання колективної монографії «Philological science and education: transformation and development vectors», що стала спільним проєктом Венеціанського університету Ка’ Фоскарі та Запорізького національного університету. Книга побачила світ у європейському видавництві «Izdevnieciba “Baltija Publishing”» (м. Рига, Латвія). Монографія присвячена актуальним питанням філологічних наук та об’єднала як українських, так і закордонних дослідників.

Наталія Кобилко та Олег Гончарук презентували своє дослідження «Events of the Revolution of Dignity on the рages of modern Ukrainian literature»(«Події Революції Гідності на сторінках сучасної української літератури»). Автори розглянули вплив Революції Гідності на розвиток сучасного літературного процесу, з’ясували композиційні особливості романів «Покров» Люко Дашвар і «Східний синдром» Юлії Ілюхи, проаналізували роль Майдану у визначенні життєвих орієнтирів головних героїв та розкрили багатоаспектність творів, що належать до корпусу сучасної воєнної прози.

Монографія розрахована на науковців, аспірантів, студентів і всіх, хто цікавиться актуальними питаннями мовознавства, літературознавства, перекладознавства та міжкультурної комунікації.

ВЗГ ХНУВС