Учасник Школи наукового лідерства курсант 1 курсу факультету № 1 ХНУВС Олексій Рачинський взяв участь у Міжнародному конкурсі соціальних плакатів «The art of living online». Тема конкурсу – мистецтво жити онлайн, адаптуватися до нових форматів, розуміючи та підтримуючи один одного. Мета – допомогти виявити труднощі виживання під час пандемій, привернути увагу до проблем громадянської освіти, залучити до громадянської діяльності людей, які раніше залишали її за рамками своєї уваги.

Представлений Олексієм Рачинським плакат розкриває проблему гендерної рівності та поваги до особистості незалежно від статі, гендерної та сексуальної ідентичності; усунення обмежень і дискримінацій, заснованих на гендерних відмінностях.

Усі плакати, що пройшли відбір, будуть відзначені дипломами про участь і представлені на сторінках соціальних мереж Eastern European Network for Citizenship Education – Східноєвропейської мережі громадянської освіти, а також експоновані в країнах Східного партнерства на Міжнародному тижні громадянської освіти 11–17 жовтня 2021 р.

ВЗГ ХНУВС