На базі Львівського державного університету внутрішніх справ розпочався віртуальний міжнародний семінар з розробки навчального курсу реагування поліції на загрозу крадіжки джерел іонізуючого випромінювання під час використання, зберігання або транспортування. Захід відбувається у рамках спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ України та Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США.

Семінар триватиме впродовж п’яти днів. Серед його учасників – представники МВС України та чотирьох базових закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ у заході беруть участь заступник начальника навчально-методичного відділу майор поліції Сергій Марчишин та доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 підполковник поліції Тетяна Матюшкова.

Слід відзначити, що перший етап навчань проходив у березні цього року на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС