Помічник ректора з гендерних питань кандидат юридичних наук, доцент Оксана Цукан передала до університетської бібліотеки «Методичні рекомендації з інтеграції гендерних підходів в систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України».

Харківській університет внутрішніх справ є пілотним закладом вищої освіти з розробки та впровадження «Методичних рекомендацій з інтеграції гендерних підходів в систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України». Імплементація відбувається за координації Віце-прем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції, за участі Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, за технічної підтримки ООН Жінки в Україні при фінансуванні Уряду Швеції.

Закріплення позитивних звершень у державній політиці з дотримання рівних прав та можливостей чоловіків і жінок є необхідною умовою інтегрування гендерного компоненту в освітній процес. Це також важлива передумова для усунення бар'єрів на шляху до досягнення гендерної рівності, що спричинені поширеними гендерними стереотипами про жіночі та чоловічі ролі. Такі стереотипи не тільки формують уявлення, але й впливають на життя й майбутнє юнаків і дівчат, адже мають вирішальне значення для реалізації їх конституційних прав. Особливо це актуально для сектору безпеки та оборони. Впровадження цих рекомендацій до освітнього процесу є частиною комплексного підходу до європейської і євроатлантичної інтеграції та спирається на практичні поради щодо необхідних складових процесу і певного алгоритму дій для його започаткування.

Бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з новим виданням.

ВЗГ ХНУВС