Учасники Школи наукового лідерства курсанти 2 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Вадим Наумчик та Вячеслав Савицький на чолі з головою Школи наукового лідерства Віталієм Найдою у рамках взаємодії з пошуковим загоном «ЛісаАлерт» взяли участь у пошуках безвісти зниклої людини на території селища Санжари Харківського району Харківської області.

Учасники Школи разом із волонтерами загону та представниками Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом п'яти годин проводили пошуки людини. Вони проводили огляд прилеглої до селища місцевості, зокрема території яру та місцевого кладовища, ретельно обстежуючи насадження дерев та високої трави. Така робота вимагає від учасників пошуків високого рівня організованості, фізичної підготовленості та вольових якостей, адже пошуки проводяться у важкодоступних місцях за умов високих температур.

Такі пошуки передбачають тісну взаємодію громадськості та поліції, тому є важливими для розбудови громадянського суспільства та консолідації демократичних інститутів.

ВЗГ ХНУВС