У м. Дніпро відбувся тренінг для представників громадськості та органів влади, присвячений моніторингу судових процесів та адвокації правосуддя дружнього до дитини. У заході взяла участь доцентка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Яна Садикова. Тренінг проводився Координатором проєктів ОБСЄ в Україні у межах проєкту «Зміцнення спроможності громадянського суспільства щодо моніторингу та адвокації правосуддя, дружнього до дитини, в Україні» у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Учасники та учасниці тренінгу мали можливість удосконалити свої знання і навички у сфері міжнародних стандартів та кращих практик моніторингу судових процесів. Обговорювалися стандарти правосуддя, дружнього до дитини, багато уваги було присвячено методології моніторингу судових процесів у справах за участі дітей та особливостям адвокації правосуддя, дружнього до дитини.

Знання та навички, отримані під час тренінгу, стануть додатковими джерелами, що будуть використані для підтримки та адвокації правосуддя, дружнього до дитини.

Сумська філія ХНУВС