Представники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у Всеукраїнському телемості «Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції України», приуроченому до 25-річчя Конституції України. Захід об’єднав державних службовців, істориків, науковців, ветеранів та волонтерів із Сумської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської областей та м. Київ. Захід був проведений за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України та за підтримки Сумської обласної державної адміністрації.

Головним спікером від Сумської області виступила кандидат історичних наук, доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Леся Гончаренко, яка підкреслила, що українська нація виголосила своє бажання жити за законом ще на початку 18 століття, свідченням чого є Конституція Пилипа Орлика. Отримавши незалежність у 1991 році, українці почали розбудовувати власну демократичну та правову державу, основним законом якої стала Конституція, що гарантує такі довгоочікувані для українського народу права громадянина України!

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна наголосила, що до визнання своєї незалежності Україна йшла віками, але коли є національна ідентичність, воля нації та єдність – це відбувається.

Сумська філія ХНУВС