Професори кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ольга Гетманець та Юлія Кириченко взяли участь у роботі круглого столу на тему «Конституція України: історія, сучасність, перспективи», який відбувся на базі Коворкінг-центру Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця і був присвячений 25-річчю Конституції України.

Під час круглого столу були розглянуті актуальні питання сучасного стану та визначені перспективи розвитку українського  конституціоналізму. Доповідь Ольги Гетманець була присвячена проблемам фінансової безпеки у конституційних засадах держави, як фактору стабільного розвитку економічних відносин. Юлія Кириченко в своїй доповіді визначила конституційно-правові основи організації та діяльності органів місцевого самоврядування в Україні, підкреслив, що саме з прийняттям Конституції України в 1996 році розпочався новий період у становленні інституту місцевого самоврядування, який набув конституційного статусу і став однією з основ конституційного ладу України.

У результаті обміну думками та науковими здобутками учасники круглого столу дійшли висновку, що чинна Конституція України потребує змін, які мають бути виваженими, системними та аргументованими.

ВЗГ ХНУВС