Харківським національним університетом внутрішніх справ спільно з Програмним офісом Управління ООН з наркотиків та злочинності в Східній Європі (УНЗ ООН) проведено тренінг «Роль співробітників правоохоронних органів у профілактиці наркоманії та запобіганні поширенню ВІЛ. Схема перенаправлення на послуги профілактики й лікування». Учасниками тренінгової програми стали здобувачі вищої освіти ХНУВС.

Тренерами від програмного офісу УНЗ ООН спікерами працювали: голова Програмного офісу УНЗ ООН в Східній Європі Жаннат Космухамедова, національний програмний офіцер УНЗ ООН Сергій Рудий та міжнародний консультант УНЗ ООН Андрій Саладовников. Від університету виступив  заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Олексій Сердюк. 

Під час тренінгу спікери порушували такі проблемні питання, як природа залежної поведінки, профілактика та лікування залежності, міжнародні стандарти надання допомоги залежним особам, дотримання прав людини, подолання стигми та дискримінації, боротьба з незаконним обігом нових наркотичних речовин. Розглядалися практичні ситуації, пов’язані з протидією незаконному обігу наркотиків. Учасники активно брали участь в інтерактивних вправах, дискусіях, виконували групові та індивідуальні завдання. Генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко привітав учасників з успішним проходженням тренінгу та вручи їм сертифікати.

ВЗГ ХНУВС