Ректором Харківського національного університету внутрішніх справ Валерієм Сокуренком спільно із головою Дергачівської райдержадміністрації Олександром Політухою підписано Угоду про співробітництво. Документом передбачено співпрацю у різних напрямках діяльності, одним з яких є взаємодія за програмою територіальної оборони області, яка розробляється Харківською обласною державною адміністрацією і в розробці якої беруть участь фахівці університету.

Сьогодні в університеті відбулася передача автомобіля бійцям загону територіальної оборони Дергачівщини «Деркачі», ініціатором проведення якої виступив Олександр Бандурка. До речі, громада Дергачівщини, висловлюючи високу довіру, чотири рази поспіль обирала Олександра Бандурку народним депутатом України. «Передача автомобіля – лише один із пунктів щойно підписаної Угоди. Ми не байдужі люди. Разом із  керівництвом Дергачівського району ми заклали початок нашої співпраці, надавши певний приклад того, як це потрібно робити й іншим», – зазначив Олександр Бандурка.

За словами ректора університету Валерія Сокуренка, ця програма сьогодні є надзвичайно актуальною, тому що «Харківська область – прикордонна, і ті об’єкти інфраструктури які є, – мости, дороги, комунікаційні споруди, водозабори – повинні охоронятися. У разі загострення ситуації всі вони будуть охоронятися у першу чергу бійцями загонів самооборони, тому що Збройні сили,  Національна гвардія будуть виконувати інші завдання. Університет не може стояти осторонь цих питань».

Олександр Політуха зазначив, що у Дергачівському районі, одному з перших в області, створено загін територіальної оборони «Деркачі», головним осередком якого стали ті, хто брав участь в АТО, захищав східні рубежі нашої держави. «Нині члени загону допомагають виховувати молодь у дусі патріотизму й любові до нашої  країни. Ми й надалі будемо продовжувати цю роботу, розвивати співпрацю з Харківським національним університетом внутрішніх справ, адже багато хто з молодих людей хотів би після закінчення школи продовжити своє навчання у цьому навчальному закладі», – зазначив Олександр Політуха.

Ректор університету запевнив, що в університеті завжди будуть раді бачити серед своїх абітурієнтів як дітей бійців загону, так і молодь Дергачівщини. Він також підкреслив, що спілкування учасників АТО з курсантами і студентами  університету буде надзвичайно корисним і для їх військового та патріотичного виховання.

 ВЗГ ХНУВС