Відбулися урочисті заходи з нагоди випуску вихованців Ліцею «Правоохоронець». Урочистості за традицією розпочалися з покладання квітів до пам’ятника загиблим працівникам правоохоронних органів. Разом із ліцеїстами усі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя, виконуючи службові обов’язки.

У заході взяли участь проректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції Сергій Бортник, заступник начальника ГУНП в Харківській області підполковник поліції Сергій Химич, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анжеліка Крутова.

Цей рік є особливим для ліцею – він відзначає своє перше 25-річчя й уперше серед його випускників є дівчата. І хоча їх не так багато – усього п’ятеро з 58 ліцеїстів, проте цілеспрямованості та наполегливості у досягненні своєї мети їм не позичати. Як і юнаки, своє майбутнє вони пов’язують з правоохоронними органами нашої держави. Випускники урочисто попрощалися з Прапором ліцею та промовили Обіцянку ліцеїста.

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка випускників ліцею привітав проректор полковник поліції Сергій Бортник, який зазначив: «Час вимагає постійної наполегливої праці та самовдосконалення, адже в очах кожного громадянина ви повинні бути зразком в усьому. Роки навчання в юридичному ліцеї – це перші кроки на шляху до майбутньої професії». Сергій Бортник побажав юнакам і дівчатам упевненості та віри у свої сили, сміливості на шляху до здійснення мрій, бути справжніми патріотами України.

Ліцеїсти наполегливі у навчанні та спорті, беруть активну участь у культурному та громадському житті міста. Серед цьогорічних випускників – відмінники навчання, переможці різних етапів Всеукраїнських, міських учнівських олімпіад і турнірів, інших інтелектуальних змагань, чемпіони та призери спортивних змагань Європи та України з кікбоксингу, карате, тхеквондо, дзюдо, боксу, регбі, легкої атлетики, бойових мистецтв, танцювальних змагань. Кожен з них яскрава й цікава особистість, їм усе до снаги – переконана начальниця ліцею Аліса Дербеньова. Вона зазначила, що випускаючись з ліцею, хлопці та дівчата перестають бути учнями, але на все життя залишаються ліцеїстами, побажала їм щастя, натхнення в усіх справах і здійснення мрій.

Вихованці пообіцяли завжди пам’ятати рідний ліцей, подякували вчителям за знання, життєвий та професійний досвід, яким вони щедро ділилися протягом років навчання, батькам – за їх підтримку й терпіння і запевнили, що завжди будуть гідними звання ліцеїста. Зі словами вдячності до колективу ліцею, вчителів звернувся колишній випускник ліцею, а зараз викладач, доцент кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Вадим Селюков.

Юнаки та дівчата випустили в небо білих голубів на щастя і гарну долю та пройшли під вишитими українськими рушниками. Творчий подарунок для них підготували колектив художньої самодіяльності, духовий оркестр та курсантський підрозділ барабанщиць Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС