У Харківському національному університеті внутрішніх справ тривають семінари-тренінги «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів».

Навчання відбуваються в межах програми «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування» (ПРАВО-Поліція), що реалізується ЮНОПС за фінансової підтримки Європейського Союзу в співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні (КМЄС).

Під час занять поліцейські підрозділів особливого призначення (ППОП) удосконалюють теоретичні знання і практичні навички забезпечення публічної безпеки і порядку за скандинавською моделлю. Поліцейські також ознайомлюються з концепцією громадського порядку європейських країн, командною структурою підрозділів, які забезпечують охорону публічної безпеки, вивчають психологію натовпу та особливості управління ним.

Практичні заняття спрямовані на отримання базових водійських навичок керування спеціальним автотранспортом, виконання складних маневрів при побудові шлюзового кордону, навантаженні та вивантаженні особового складу, проведенні ближнього спостереження та секторного патрулювання. Особлива увага приділяється домедичній підготовці у наданні екстреної допомоги пораненим.

ВЗГ ХНУВС