Доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 ХНУВС полковник поліції Ірина Казанчук взяла участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Трансформаційні процеси в Україні у контексті цивілізаційних і глобалізаційних викликів ХХІ ст.», що відбулася у місті Переяслав на базі Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Ірина Казанчук виступила з доповіддю на тему «Щодо проблеми розвитку цифрової трансформації відомчої освіти як пріоритетного напрямку підготовки кадрів для Національної поліції України», в якій зазначила на необхідності формування навиків із цифрової трансформації під час професійної підготовки поліцейських у закладах вищої освіти системи МВС України, проблемах та перспективах впровадження ІТ-технологій у відомчу освіту.

У роботі конференцій взяли участь понад 100 вітчизняних та зарубіжних науковців та практиків, у тому числі Європейська Асоціація Наук з Безпеки (Польща), Стамбульський фонд науки та культури (Туреччина) та Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.

Учасники конференції обговорили такі актуальні питання як: концептуальні підходи щодо аналізу цивілізаційних трансформацій в умовах глобалізації; стан і перспективи реалізації цивілізаційного вибору України у контексті глобалізаційних викликів сучасності; світові практики демократичних трансформацій як зразок (позитивний/негативний) для українського суспільства; загрози суверенітету Української держави та національній ідентичності в умовах глобалізації; соціально-економічні виклики нинішнього етапу трансформації; законодавче та політико-управлінське забезпечення проєкту цивілізаційного розвитку України; культурно-політичний, соціокультурний аспекти трансформаційного процесу в Україні; технологічний, екологічний, гуманітарний виміри цивілізаційного розвитку України в умовах сучасного інформаційно-мережевого суспільства; перспективи створення реальної демократії в Україні як оптимального балансу держави і громадянського суспільства; місце, роль і вірогідні перспективи України в сучасному глобалізованому світі; розвиток публічного управління в умовах цивілізаційних і глобалізаційних викликів; трансформація системи публічної служби України в умовах цивілізаційних і глобалізаційних викликів та інтернаціоналізація діяльності вітчизняних ЗВО як тенденція розвитку системи вищої освіти України в умовах глобалізаційних викликів.

Після закінчення конференції кожен учасник отримав сертифікат. За матеріалами наукового заходу видано збірник тез доповідей.

ВЗГ ХНУВС