Завершився захист матеріалів проходження стажування курсантами випускного курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ. Знання та вміння, отримані в практичних підрозділах органів досудового розслідування на посаді слідчого, захистили курсанти навчальних груп Ф1-401-407.

Захід проходив у навчальному відділі поліції та криміналістичному полігоні у формі квесту. Відповідно до отриманих фабул, курсанти вирішували різні квестові завдання, серед яких: огляд місця події – пограбування банківського приміщення; встановлення обставин дорожньо-транспортної пригоди; огляд місця події – вбивство на виборчій дільниці. Отримані результати дали можливість членам комісії перевірити теоретичні знання та здобуті практичні навички випускниками щодо прийняття процесуальних рішень і вміння орієнтуватися в екстремальних слідчих ситуаціях, а також особливості кваліфікації обставин вчиненого кримінального правопорушення згідно відповідного квест-завдання.

Захист приймали викладачі кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства, кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки, кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1. Також у числі членів комісії були представники слідчого управління ГУНП в Харківській області.

ВЗГ ХНУВС