Представники кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у науково-практичному семінарі «Використання спеціальних знань у кримінальному провадженні: проблеми теорії і практики», який відбувся у Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України.

Директор Харківського НДЕКЦ МВС Ігор Давиденко наголосив на важливості співпраці між науковцями і практиками задля якісної підготовки майбутніх працівників правоохоронних органів, її системності й послідовності. Завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та судової експертології факультету № 6 ХНУВС, доктор юридичних наук, професор Михайло Щербаковський зазначив, що така співпраця позитивно впливатиме як на процес підготовки навчально-методичних матеріалів, так і наукових досліджень співробітників центру.

Доповіді учасників науково-практичного семінару були присвячені актуальним питанням використання спеціальних знань у кримінальному провадженні, таким як: новації у галузі криміналістичних видів експертиз та їх використання в умовах воєнного стану; проблемні питання оформлення та оцінки висновку експерта; використання приладів швидкого ДНК-тестування в ідентифікації жертв війни; новітні підходи щодо проведення судово-балістичних досліджень та багато інших.

Метою семінару стало обговорення та обмін досвідом щодо теоретичних і прикладних аспектів залучення спеціалістів, призначення і проведення судових експертиз у кримінальному провадженні в сучасних умовах. Представники кафедри відвідали музеї експертного центру, отримали цікаву інформацію щодо розвитку Експертної служби, оглянули найбільш цікаві експонати вибухотехнічного музею.

ВЗГ ХНУВС