Під головуванням доцентки кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6, кандидатки психологічних наук, доцентки Світлани Лозової пройшло чергове засідання наукового гуртка, присвячене темі техніко-криміналістичного дослідження документів у розслідуванні злочинів.

У засіданні гуртка взяли участь: завідувач кафедри, доктор юридичних наук, професор Михайло Щербаковський та завідувачка сектору почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку відділу криміналістичних видів досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ольга Самойлова.

Ольга Самойлова розповіла студентам про технічну експертизу документів, основні види підробок, їхні ознаки та способи виявлення. Особливу увагу вона приділила підробкам грошових знаків як української, так і іноземної валюти. Студентів зацікавили питання щодо специфіки підробки окремих грошових знаків. Судова експертка розповіла про захисні елементи доларових банкнот, продемонструвавши основні з них. Теоретична інформація вдало поєднувалася з цікавими прикладами з практичного досвіду Ольги Самойлової як судової експертки.

Михайло Щербаковський розповів гуртківцям про криміналістичний облік грошових знаків, бланків документів, цінних паперів і пластикових платіжних карток, його використання в розслідуванні злочинів.

ВЗГ ХНУВС