Учасниця Школи наукового лідерства курсантка 3 курсу факультету № 2 Оксана Собко взяла участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції на тему «Глобальна безпека та асиметричність світового господарства в умовах нестабільного розвитку економічних систем», яка була організована кафедрою міжнародних економічних відносин Центральноукраїнського національного технічного університету.

Конференція об'єднала експертів, науковців та представників академічного середовища задля обміну думками з питань глобальної безпеки, а також розвитку світового господарства. Учасники у своїх тезах доповідей детально проаналізували загрози та виклики, які стоять перед сучасним світом в умовах глобальних трансформацій. Основні теми конференції охоплювали питання національної та міжнародної безпеки, а також удосконалення інституціонального середовища для міжнародної співпраці.

Оксана Собко підготувала та презентувала на конференції тези доповіді на тему «До питання економічної безпеки держави в умовах воєнного стану», підготовлену під науковим керівництвом голови Школи наукового лідерства Віталія Найди. У своїй роботі курсантка зазначила, що впровадження ефективних економічних реформ, підтримка міжнародних партнерів та адаптивність суспільства стали основою для перемоги над викликами щодо забезпечення стабілізації економічної безпеки.

У конференції також взяли участь представники таких країн як США, Польща та Тайвань. Теми, що активно обговорювалися протягом насичених дискусій, охоплювали питання міжнародної та національної безпеки в умовах глобальних трансформацій, соціально-економічного розвитку країн під впливом гібридних загроз сучасності, ідеології державного управління економікою.

ВЗГ ХНУВС