Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Історія участі України в миротворчих місіях ООН», яке провела доцентка кафедри іноземних мов факультету № 4 Валентина Почуєва.

У зустрічі, що проходила англійською мовою, взяли участь курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспірантури та ад'юнктури.

Валентина Почуєва з власного досвіду миротворчої діяльності розповіла здобувачам освіти про процес становлення місії ООН у Косово, а також її структуру та особливості, основні напрями роботи міжнародної цивільної поліції, історію діяльності українських миротворців. Вона зазначила, що українські миротворці з честю та гідністю несли нелегку службу в складі цивільної поліції ООН і встановлювали мир на Балканській землі. Спікерка звернула увагу на те, що отриманий українськими правоохоронцями досвід у міжнародних миротворчих місіях наразі допомагає їм ефективно реагувати на безпекові виклики в умовах воєнного стану.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що подібні зустрічі відіграють важливу роль у процесі формування у здобувачів освіти навичок вільного володіння іноземною мовою. У сучасному світі ці навички є основою професійного успіху в будь-якій сфері життєдіяльності.

ВЗГ ХНУВС