Рік тому між Харківським національним університетом внутрішніх справ та Університетом імені Адама Міцкевича в Познані укладено Декларацію про співробітництво. Під час візиту ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Валерія Сокуренка до польського вишу у грудні 2023 року було досягнуто домовленість щодо участі здобувачів вищої освіти, ад’юнктів, докторантів, науково-педагогічних працівників ХНУВС у програмах обміну та навчальних візитах до Університету імені Адама Міцкевича у Познані.

У межах укладеної Декларації про співпрацю проводяться навчання представників ХНУВС та інших закладів вищої освіти України у Весняній школі. З 10 по 13 квітня поточного року курсантка факультету № 1 ХНУВС Анастасія Ємельяненко проходить навчання за темою «Вибрані питання в галузі науки для гуманітаріїв». Також протягом квітня тему «Міждисциплінарна модель навчання» у Весняній школі опановуватиме курсантка Владислава Коршикова, а фахівчиня відділення дозвілля відділу соціально-гуманітарної роботи університету Валентина Лаврусенко представлятиме ХНУВС у межах курсу «Сталий розвиток та соціальні інновації».

Багато іще цікавих тем чекають у Весняній школі на представників університету протягом травня-липня поточного року – навчання з питань інтернаціоналізації в університеті, спільного міжнародного онлайн-навчання, інспірації та маніпуляції громадською думкою як алгоритму здобуття та утримання політичної влади в Європі, аспектів ліберальної освіти тощо.

ВЗГ ХНУВС