Від Харківського національного університету внутрішніх справ у зустрічі взяли участь: завідувачка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Тетяна Гудзь і працівники цієї ж кафедри – професор Андрій Войціховський, доцентка Євгенія Логвиненко, старша викладачка Наталія Філіпська та викладач Вадим Мальцев, завідувачка кафедри іноземних мов Олена Статівка, співробітники відділу міжнародного співробітництва – начальниця Тетяна Матюшкова та фахівчиня Надія Сергієнко.

Консультативну місію Європейського Союзу (КМЄС) в Україні представляли старший радник з питань розслідування міжнародних злочинів Марк Роорда, старший радник з питань OSINT Міхал Вивода, радник з юридичних питань Олександр Іщенко.

Метою зустрічі стало обговорення напрямів розширення співпраці між ХНУВС і КМЄС з огляду на наукові інтереси та професійний досвід учасників. Зокрема, визначені такі спільні заходи, як онлайн-участь представників КМЄС у лекціях та інших навчальних заняттях із міжнародного гуманітарного права, проведення тренінгів для здобувачів вищої освіти і науково-педагогічного складу з питань міжнародного гуманітарного права (МГП) і розслідування воєнних злочинів, підтримка КМЄС щорічного конкурсу есе англійською мовою, що проводиться ХНУВС до Дня Європи в Україні.

Міхал Вивода привітав учасників зустрічі та запевнив у своїй готовності проводити для науково-педагогічного складу і здобувачів вищої освіти університету тренінги з використання OSINT у розслідуваннях міжнародних злочинів, а також інших питань, що цікавлять представників ХНУВС у цьому аспекті. Марк Роорда відзначив високий потенціал для подальшої співпраці та запропонував свою підтримку у наданні методичних матеріалів для проведення навчальних занять із міжнародного гуманітарного права, сприянні науково-педагогічним працівникам у проходженні ними навчальних курсів із МГП, як у межах України, так і іноземних, а також у налагодженні взаємодії та обміну досвідом викладання МГП між науково-педагогічним складом вишу і закладів вищої освіти інших країн, зокрема Нідерландів.

Ця зустріч стала черговим етапом співпраці між ХНУВС і КМЄС у межах проєкту «Операційна підтримка в наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки України (2021-2024 рр.)».

Захід організовано за сприяння відділу міжнародного співробітництва університету.

ВЗГ ХНУВС