За організаційного супроводження відділу міжнародного співробітництва представники Харківського національного університету внутрішніх справ здобувають нові знання на освітній онлайн-платформі LEEd CEPOL від Агентства Європейського Союзу з підготовки правоохоронних органів.

Зокрема, представники університету взяли участь у низці вебінарів, що дозволило їм поглибити свої професійні знання та навички з актуальних аспектів правоохоронної діяльності. Вебінар та тему «Combatting child sexual exploitation: Impact on welfare of law enforcement officials» зосередив увагу учасників на важливості боротьби із сексуальною експлуатацією дітей і, водночас, шкідливому впливі цього процесу на працівників правоохоронних органів, які здійснюють розслідування зазначеної категорії злочинів. За результатами навчання представники ХНУВС отримали практичні рекомендації, спрямовані на мінімізацію негативного впливу розслідування сексуальної експлуатації дітей та гармонізацію психологічного стану у складних ситуаціях службової діяльності.

Під час вебінару на тему «The use of drones in counter-terrorism and potential terrorist attacks» учасники опанували знання з особливостей використання дронів у протидії тероризму та потенційним терористичним нападам. Завдяки участі у вебінарі представники ХНУВС отримали унікальну можливість розглянути перспективи використання дронів у сфері протидії тероризму та ознайомитись із складовими протидії тероризму та особливостями реагування на можливі технічні загрози з боку правоохоронців країн Європейського Союзу.

Також під час вебінару «European Drug Markets Report: Amphetamine» представники університету отримали актуальну інформацію про європейський ринок амфетаміну, що дало можливість краще розуміти сучасні тенденції та виклики у протидії із поширенням цієї наркотичної речовини.

Участь у вебінарах на освітній онлайн-платформі LEEd CEPOL сприяє вдосконаленню професійних знань науково-педагогічного складу університету, дозволяє обмінюватись досвідом із представниками правоохоронних органів країн-членів Європейського Союзу, вдосконалювати знання англійської мови професійного спрямування та отримувати відповідні сертифікати.

ВЗГ ХНУВС