На запрошення Fundacion Tecnalia Research & Innovation (TECNALIA) координатора проєкту «Взаємодія мережі розвідки й безпеки зі суб’єктами промисловості та науки» (NOTIONES) Горизонт 2020 Харківський національний університет внутрішніх справ підписав декларацію, розроблену CYBERSPACE LEA – кластером правоохоронних органів із кібербезпеки.

Як частина кластеру, проєкт NOTIONES орієнтований на побудову мережі  представників-практиків служб безпеки та розвідки держав-членів ЄС та асоційованих країн, на задоволення потреб служб безпеки та розвідки держав-членів ЄС та асоційованих країн у майбутньому програмному забезпеченні досліджень безпеки. Він стане основою для нового етапу взаємодії зі стейкхолдерами через підвищення звітування про кіберзлочини в ЕС та буде використаний у подальшому, як платформа, що поширюватиме інформацію й знання щодо протидії кіберзлочинності серед зацікавлених осіб та організацій.

Харківський національний університет внутрішніх справ також реалізує і такі проєкти, як «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU) Горизонт 2020 та «Світлофор політики ЄС: гендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD) програми Еразмус+ за напрямом Жан Моне та «Посилення спроможності Національної поліції України у боротьбі з кіберзлочинністю та сексуальною експлуатацією дітей в мережі Інтернет» (координатор ОБСЄ). Ці проєкти в поєданні посилюють синергію для кращої реалізації кожного проєкту та розроблення новітніх наукових підходів у кібербезпеці.

ВЗГ ХНУВС