У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся інформаційний захід до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. У ньому взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, менеджерка з протидії торгівлі людьми Програми підтримки ОБСЄ для України Надія Остапчук, начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко, представники навчально-методичного відділу, науково-педагогічного складу та здобувачі вищої освіти університету.

На початку заходу від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка привітав присутніх проректор університету Анатолій Клочко, який окреслив актуальність теми заходу та важливість проведення таких зустрічей із представниками міжнародних організацій.

Менеджерка з протидії торгівлі людьми Програми підтримки ОБСЄ для України Надія Остапчук ознайомила присутніх з основними напрямами діяльності та головними органами ОБСЄ; проєктами, які впроваджуються сьогодні Програмою підтримки ОБСЄ для України. Вона також розповіла про активності, які були здійснені за підтримки ОБСЄ, та продемонструвала відповідні фото з проведених заходів.

Начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко ознайомила присутніх з історією співпраці ХНУВС та ОБСЄ, зупинилася на окремих онлайн та офлайн заходах, в яких взяли участь представники університету.

Спікерами заходу виступили курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ: курсантка 3-го курсу факультету № 1 Кристина Коваль, курсантка 3-го курсу факультету № 4 Валентина Хомич та курсант 3-го курсу факультету № 2 Максим Самойлов, які підготували та продемонстрували присутнім змістовну презентацію. Доповідачі розробили її на основі отриманих знань під час участі в Літній Школі з розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, організованої в межах реалізації проєкту Програми Підтримки ОБСЄ для України «Посилення спроможності Національної поліції України у розслідуванні злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, у тому числі вчинення із використанням кібертехнологій», яка відбулася у червні 2023 року у Львівській області. Мета презентації – поширення знань щодо важливості та актуальності теми протидії торгівлі людьми у глобальному сенсі; кваліфікація злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Курсанти навели статистичні дані та зупинилися на групах ризику, а також розповіли про рекомендації щодо допомоги особам, які стали жертвами торгівлі людьми.

Під час заходу учасники отримали матеріали, розроблені ОБСЄ спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією України, які висвітлюють актуальність та важливість розглянутої теми. 

ВЗГ ХНУВС