У м. Будапешт (Угорщина) відбувся регіональний тренінг «Підготовка тренерів – рівень 2 (просунутий)» («Train-the Trainers course – Level 2 (advanced)»), організований Агентством Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL) у межах проєкту TOPCOP «Навчання та оперативне партнерство проти організованої злочинності».

Участь у тренінгу від України взяли начальниця відділу міжнародного співробітництва Харківського національного університету внутрішніх справ Олена Устименко та начальник аналітичного відділу (Центр кримінальної аналітики) Національної академії внутрішніх справ підполковник поліції Дмитро Овсянюк.

Тренерами курсу виступили досвідчені експерти-практики у сфері дистанційного навчання та координатори платформи LEEd CEPOL (TOPCOP), зокрема Петер Балканий, Крістос Константінідіс, Франческо Ла Форджія та Зорніца Найденова.

Основна мета регіонального тренінгу «Train-the Trainers course – Level 2 (advanced)» полягала ознайомленні учасників з концепцією передових методів розробки навчальних матеріалів та дизайну електронних навчальних ресурсів на прикладі довготривалих курсів, розміщених на освітній онлайн-платформі LEEd CEPOL; опрацюванні питання застосування авторських інструментів для викладання навчальних дисциплін у закладах вищої освіти; налагодженні плідного та довготривалого міжнародного співробітництва між закладами вищої освіти різних країн для обміну досвідом, знаннями та найкращими практиками.

Під час тренінгу були розглянуті теоретичні питання розвитку дистанційного навчання у закладах вищої освіти; практичне використання сучасних інструментів онлайн-навчання для удосконалення якості дистанційної освіти тощо. Обговорено питання щодо подальшого співробітництва та можливостей навчання на освітній онлайн-платформі LEEd CEPOL для працівників правоохоронних органів України, зокрема збільшення кількості доступних довготривалих онлайн-курсів українською мовою; можливість залучення представників закладів вищої освіти МВС України до участі у вебінарах та інших онлайн-заходах за різними тематиками з метою отримання нових знань задля подальшої імплементації у професійну діяльність.

Після завершення тренінгу учасники отримали сертифікати від Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL).

ВЗГ ХНУВС