Курсантка 3 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Кристина Коваль взяла участь у міжнародному молодіжному обміні «Youth Beyond Borders» у с. Бєшковіце та м. Гданськ (Республіка Польща) у межах проєкту Erasmus+. У заході взяли участь представники України, Королівства Іспанія, Королівства Швеція, Республіки Польща та Грецької Республіки. Мета заходу – популяризація європейських цінностей та солідарності серед молоді з різних країн, обговорення теми сучасного радикалізму в соціальних мережах, розвиток критичного мислення, підвищення компетентності, вміння будувати діалог про можливі рішення зі стейкхолдерами (представниками/представницями громадських організацій, молодіжними працівниками та працівницями, чиновниками та чиновницями).

Під час першої частини обміну у с. Бєшковіце учасники провели воркшопи на теми, які турбують європейську молодь: «Екстремізм та радикалізм», «Маніпулювання спільнотою за допомогою штучного інтелекту», «Солідарність», «Інклюзія», «Незаконна міграція та її наслідки» та «Кіберзлочинність та мова ненависті онлайн: порівняння. Механізм протидії». Також представники країн світу організували міжкультурні вечори, ознайомилися з традиціями та звичаями різних країн світу. Під час українського культурного вечора молодь навчилась робити ляльки-мотанки, танцювати українські народні танці, отримала нові знання про Україну. Їм розповіли про те, що в державі триває війна та допомога й небайдужість європейських країн відіграє важливе значення для перемоги України.  

Друга частина міжнародного молодіжного обміну проходила у містах Гданськ й Гдиня. Учасники відвідали Музей еміграції (м. Гдиня), в якому розповідається історія польський емігрантів та їх внесок у світову історію. Побувавши у Європейському центрі солідарності в м. Гданськ, ознайомилися з початком демократичної епохи Польщі, котра почалася зі створення першої незалежної профспілки «Солідарність» на чолі з Лехом Валенсою.  

Знання, отримані за час участі у міжнародному молодіжному обміні «Youth Beyond Borders», є наріжним каменем для розуміння тем, які турбують європейську молодь; для започаткування досліджень щодо допомоги людям, які мають бути включені в суспільство; для визначення певних механізмів протидії негативним явищам таким, як булінг, екстремізм тощо; задля захисту прав людини, які були порушені через неправомірні дії інших осіб.  

Після завершення молодіжного обміну курсантка ХНУВС отримала сертифікат міжнародного зразка про проходження тренінгового курсу.

ВЗГ ХНУВС